Wat is de Bios-Urn?

De Bios-Urn is een biologisch afbreekbare urn die de crematie-as als voedingsbodem gebruikt om uit te groeien tot een  mooie boom, struik of plant.

Hoe werkt de Bios-Urn?

De urn bestaat uit twee delen. Het onderste gedeelte van de urn is het as-compartiment. In dit gedeelte plaatst u de crematie-as van uw dierbare. In het bovenste gedeelte (de dop) plaatst u de  zaailing. De urn is op een speciale manier ontworpen waardoor de wortels van de zaailing zullen vergroeien met de as. Vervolgens graaft u de Bios-Urn in op de plaats waar u de boom, struik of plant wilt laten bloeien. Elke in Nederland goed groeiende heester of boom ken gebruikt worden om een passende herinnering te creëren.  

Wat te doen met de as van een overledene?

Wij bieden u met de Bios-Urn de mogelijkheid om uzelf of uw dierbare voort te laten leven als een boom, plant of struik. De Bios-Urn zorgt voor een natuurlijk aandenken in uw tuin of in het gebied waar u of uw gelieve vaak kwam. 

 

Wat te doen met de as van een eerder overleden dierbare?

Ooit de asresten van uw dierbare meegekregen vanuit het crematorium in een ashouder? Zoiets gooi je natuurlijk nooit weg maar voor altijd bewaren op de plank van een kast of ergens op zolder is toch ook geen fijne gedachte. Hoe oud de as ook is, deze kan altijd nog gebruikt worden als voedingsbodem in de Bios-Urn. Dit kan gewoon zonder tussenkomst van het crematorium.